Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Προς τι ο τρόμος στα μάτια τους; (Κείμενα και Σύνδεσμοι Β')

Ντύλαν Τόμας

from Rizobreaker Blog

30 χρόνια μετά τη "νέα ερωτική αναρχία". Μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

from NIEMANDSROSE

Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS, μία είναι η συνταγή: αχαλίνωτο σεξ και προσευχή!

from 1010011010

Νaples "miracle chair" draws childless couples

Συνωστισμός στη θαυματουργή καρέκλα.
Reuters

Μια συνηθισμένη παλιά καρέκλα, σκεπασμένη με μια τριμμένη κουβέρτα, σε τριάρι διαμέρισμα εργατικής συνοικίας της Νάπολης προσελκύει τελευταία χιλιάδες παπικές γυναίκες από όλο τον κόσμο, που πιστεύουν ότι μπορεί να τις βοηθήσει να τεκνοποιήσουν. Το «θαυματουργό» κάθισμα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προσκυνήματος της «Αγίας» Μαρίας - Φραγκίσκης («των Πέντε Πληγών του Ιησού»), της οποίας τα «θαύματα» περιγράφονται με λεπτομέρειες σε πάμπολλες ιστοσελίδες.

Η δημοσιότητα που έλαβε το προσκύνημα προκαλεί τώρα συνωστισμό πιστών στο στενό της οδού Σπεραντσέλα (πίστη στα ιταλικά).

«Η Αγία σάς περιμένει» λέει στους πιστούς η αδελφή Ελίσα, η 65χρονη δραστήρια μοναχή του τάγματος του Αγίου Πέτρου της Αλκαντάρα, υπεύθυνου για τη φύλαξη του προσκυνήματος εδώ και δύο αιώνες, μόλις ολοκληρωθεί η «Θεία λειτουργία» στο διπλανό παρεκκλήσι. Οι πιστοί καθοδηγούνται αμέσως μετά σε απότομο κλιμακοστάσιο που καταλήγει στο δωμάτιο όπου μόνασε η Αγία, κατά κόσμον Μαρία Ρόζα Νικολέτα Γκάλο, μέχρι τον θάνατό της το 1791.

Πουκάμισο από ακατέργαστο τραχύ μαλλί και ένα μαστίγιο, που κρέμονται στον τοίχο, θυμίζουν στους προσκυνητές τις σκληρές αυτοεπιβεβλημένες συνθήκες ζωής της «Αγίας».











Δεν υπάρχουν σχόλια: